Wat is dat eigenlijk, BHV?

In Nederland geldt volgens de Arbowet dat werkgevers ervoor moeten zorgen dat werknemers veilig zijn op de werkvloer. Met het oog daarop wordt door G4S een veiligheidscursus aangeboden, speciaal gericht op noodsituaties die zich kunnen voordoen tijdens het werk. Op de BHV-cursus leer je bijvoorbeeld om brand te blussen, en om ervoor te zorgen dat het gebouw op een ordelijke manier verlaten wordt in een noodgeval. Maar ook eerste hulp voor een medewerker die onwel wordt, hoort hierbij. Wil je een werknemer een BHV cursus laten volgen? Dan kun je hier meer informatie vinden.

Wat leer je tijdens de BHV-cursus?

Zoals gezegd is de BHV-cursus afgestemd op de werkvloer. Dat betekent dat je als cursist in drie dagen tijd wordt voorbereid op de ergste noodsituaties die zich hier voor kunnen doen. Een van de zaken waar je mee om leert gaan, is brand. Je leert hoe je verschillende branden moet blussen, en bovendien hoe je de andere werknemers op een rustige manier kunt helpen om het gevaar zo beperkt mogelijk te houden. Ook krijg je training in EHBO: stel dat iemand een beroerte krijgt, of slachtoffer is van een hartaanval, dan ben jij degene op de werkvloer die weet wat er moet gebeuren.

Houd de BHV-kennis op peil

Na een cursus van drie dagen en een uitgebreide toets, die theorie en praktijk test, krijg je een certificaat dat geldig is voor twee jaar. Na die tijd is het nodig om weer op cursus te gaan, als je wil dat je certificaat verlengd wordt. Op deze manier wordt er gegarandeerd dat bezitters van een BHV-diploma goed op de hoogte zijn van hoe ze moeten handelen in noodsituaties, en dat hun opgedane kennis om de zoveel tijd verfrist wordt. Zo is men het beste voorbereid op een eventueel ongeval op de werkvloer.

Geplaatst in BHV