Verschillende soorten containers voor een milieuvriendelijke afvalverwerking

Vandaag de dag zijn we veel bezig met het scheiden van ons afval. Er staan verschillende containers naast ons huis, waar je gft-afval in kunt gooien, papier of restafval. Ook plastic wordt vaak gescheiden en verzameld. Dit is natuurlijk een goede zaak en het is belangrijk dat je deze tendens doorzet als je bouwwerkzaamheden gaat plannen. Een renovatie, verbouwing of een nieuwbouw genereert veel afval van verschillende soorten en het is goedkoper om dit bij de bron al te scheiden in plaats van bij het verwerkingsbedrijf. Bedrijven zoals Milieuservice Hoeksche Waard schenken hier veel aandacht aan en gevel je de mogelijkheid je afval van te voren al zo goed mogelijk te scheiden en zo milieuvriendelijk mogelijk te laten ophalen.

Wat zijn de mogelijkheden?
Als je een idee hebt van de hoeveelheid afval dat je zal genereren en ook wat voor afval, kun je met het containerbedrijf een aantal afspraken maken. Zo zijn er verschillende containers beschikbaar voor verschillende soorten afval, zodat je de beste combinatie kunt verwezenlijken voor jouw verbouwing. Daarnaast kun je met deze bedrijven ook afspreken hoe vaak ze welke container komen ophalen, zodat er een zo effici├źnt mogelijk plan wordt gemaakt. Zo beperk je het aantal ritten van de vrachtwagen en dus ook de CO2-uitstoot de lucht in.

Perscontainers
Een andere oplossing kan zijn een perscontainer. Deze zijn geschikt als je veel van hetzelfde soort afval denkt te gaan genereren. Deze containers zijn er in de afmetingen vanaf 240 liter tot 40 kubieke meter en persen het afval eerst samen voordat het de container ingaat. Zo minimaliseer je het volume wat wederom betekent dat de vrachtwagen minder vaak hoeft te rijden. Wees tijdens je verbouwing net zo milieuvriendelijk als in je dagelijkse leven en zorg voor een verantwoorde verzameling en verwerking van je bouwafval.