Ik zit al maanden thuis, is re-integratie Utrecht iets voor mij?

Het kan erg vervelend zijn om lang thuis te zitten wegens ziekte. Vaak voelt u hierdoor niet nuttig en de verveling slaat al snel toe. Daarnaast houdt u van uw werk en wilt u hier zo snel mogelijk weer mee verder. Toch kan het zijn dat uw ziekte chronisch waardoor u niet meer aan de slag kunt in uw huidige functie. Bent u woonachtig in de regio Utrecht? Dan is re-integratie Utrecht waarschijnlijk voor u de oplossing. Bent u benieuwd of re-integratie iets voor uw situatie is en bent u benieuwd wat het inhoud? In dit blogartikel geven we u antwoord op deze vraag!

Zowel de werkgever als werknemer hebben verantwoordelijkheden

Wanneer u ervoor kiest om in een re-integratietraject te stappen zal er worden gekeken of u binnen hetzelfde bedrijf een andere functie kunt bekleden. Dit komt doordat u waarschijnlijk niet meer kunt functioneren in de huidige functie waar u in werkzaam bent. Uiteraard wordt u niet zomaar ergens geplaatst. Uw eigen mening is erg belangrijk. Wanneer u het werk niet ziet zitten heeft uw werkgever hier alsnog weinig aan. Uiteraard wordt er van zowel de werkgever als de werknemer wel verwacht dat ze er alles aan zullen doen om de re-integratie Utrecht te laten slagen. Hier bent u allebei verantwoordelijk voor.

Laat het project begeleiden

Wilt u weer aan de slag en kiest u er dus voor om te starten met re-integratie Utrecht? Overleg dit dan met uw werkgever. Wanneer u er beide voor hebt gekozen om met het traject te beginnen, kunt u een specialist inschakelen om de re-integratie Utrecht te laten begeleiden. Vaak is de kans op succes namelijk een stuk groter als u ervoor kiest om met een specialist in zee te gaan. Wij hopen dat u binnenkort weer aan de slag kunt gaan!