Hoe verzin je een tekst op geboortekaartjes?

Sommige mensen vinden het een lastige opgave, namelijk: het kiezen van een geboortekaartje. Waar het ook een stukje voorpret geeft, kan het ook zeer lastig zijn om keuzes te maken uit de ontelbare mogelijkheden. Tegenwoordig biedt het internet ons alles wat ons hartje begeert en dat maakt het kiezen van geboortekaartjes alleen maar lastiger. Waar we onze hersens al kunnen kraken en nachten kunnen peinzen over het ontwerp van het kaartje, zal de te komen tekst op het kaartje misschien nog wel behoren tot de lastigste keuze.

Voorpret of drama?

Kies jij voor schattige, stoere, blauwe of roze geboortekaartjes? Moet je er tegenwoordig ook al rekening mee houden dat je niet anti-emancipatorisch bent wanneer je bij een jongetje kiest voor blauw en bij een meisje voor roze? Kies je voor een romantische lay-out of wil je liever een modern of stoer geboortekaartje? Wil jij je familie en vrienden gelijk een sfeerimpressie van je kindje geven door een foto van je kleintje op het kaartje te zetten? Er zijn een hoop aspecten waar rekening mee kan worden gehouden. Ervaar jij dit als prettig of dramatisch?

Een diepgaande quote of een humoristische tekst?

Is het kiezen van het ontwerp eindelijk gelukt? Heb jij je gedachten omgezet in beelden? Dan is het nu tijd om jouw gedachten omtrent een tekst voor je geboortekaartjes om te zetten naar woorden. Je kunt creatief met woorden spelen, denk hierbij aan humoristische spreekwoorden. Wil je liever een mooie diepgaande tekst? Wellicht heb je een favoriet nummer met een prachtig refrein? Of heb je een mooie levensspreuk of inspirerende quote in gedachten?  Je kunt ook altijd inspiratie opdoen op platformen of blogs!

Voor welke geboortekaartjes kies jij?

Ben jij keuze-incompetent in het kiezen van geboortekaartjes? Doe inspiratie op en maak gebruik van tips en tricks van ouders die jou zijn voorgegaan in hun zoektocht!