Ergonomisch volgens dataflex of dynamisch?

Een goede werkplek. Wanneer heb je een goede werkplek? Creëer je die wanneer je je bureaustoel kunt verstellen, je bureau omhoog en omlaag kunt bewegen en je laptop aan een armleuning vastzit, zodat deze op ooghoogte is? Er zijn meerdere manieren om dataflex ergonomisch te werken of ligt een andere manier van werken jou beter?

Op de juiste manier zitten

Ergonomisch werken zorgt ervoor dat jouw werkomgeving zich aanpast aan jouw lichaam. Zo zijn er een aantal factoren die hiervoor zorgen. Een goede verstelbare bureaustoel is, om te beginnen, al een stap in de goede richting. Deze bureaustoel zal zich wel moeten kunnen aanpassen aan jouw lengte, gewicht en omvang. Zo is het bijvoorbeeld van belang dat je armen op de juiste manier worden ondersteund en dat de rugleuning zijn werk op de juiste manier en plek doet. Daarnaast kunnen dataflex ergonomische producten ervoor zorgen dat je laptop op ooghoogte is en je geen nekklachten zult krijgen. Wanneer je de gehele ergonomische checklist hebt afgewerkt, ben je dus gezond aan het werk! Toch is lichaamsbeweging ook essentieel voor jouw gezondheid. Waar ergonomisch werken het zitten bevordert, kan dynamisch werken ook zijn werk voor jou doen.

In beweging blijven en ergonomisch volgens dataflex

Dat dataflex ergonomisch werken een boost is voor de gezondheid op de werkvloer is een gegeven. Het zal voor minder rugklachten, minder nekklachten en minder ziekteverzuim zorgen. Dit zal de efficiëntie en de productiviteit op de werkvloer tevens positief beïnvloeden. Om nog gezonder bezig te zijn, kan er ook gelet worden op dynamische factoren. Wanneer je graag een aantal koppen koffie drinkt op werk, kan je ervoor kiezen om deze zelf te halen of voor je collega’s te halen, in plaats van lekker te blijven zitten. Ook kan af en toe een rondje lopen en tijdens de pauze even naar buiten gaan hiervoor bevorderlijk zijn.